Le reve dans studio

Referenties

Als ik Maricelle in 3 woorden mag omschrijven, springen de volgende tevoorschijn: Passie, perfectionisme en betrokkenheid.
Maricelle is niet van ‘even een danslesje geven en klaar’. Naast het geven van dansles, vertelt ze o.a. ook over haar reizen en welke dansgezelschappen ze daar heeft bezocht. Dit heeft mij nog nieuwsgieriger gemaakt naar dans en de wereld er omheen.
Perfectionisme merkte je nog voordat je aan een oefening begon: ‘’Buiken op, staartbeentjes naar onder, schouders laag, hoofd op, alles op z’n plek.’’ Wat mij goed bij blijft is: ‘Je bent nooit uitgeleerd, het kan altijd meer en beter! Natuurlijk is dit hard werken, maar je merkt dat je hierdoor je grenzen blijft verleggen en steeds beter wordt.
Maricelle is niet alleen betrokken met jou als danser, maar ze is ook betrokken met jou als persoon. Ze wilt graag dat je kan groeien op beide vlakken.
De danslessen bij Maricelle hebben mij aan de ene kant veel geleerd over ‘Léven van dans’ én het heeft mij zelfvertrouwen gegeven om met opgeheven hoofd durven te staan en te zeggen: Dit ben ik!

Margot

 


I really enjoyed Maricelle’s private lessons, because she focused on what I needed to improve on and not just normal class work. She taught me many things that have really helped me and also made it a lot easier to master more difficult exercises. Maricelle really cares about me and my dancing and wants me to be the best I can be!

Elysia

 


Onze dochter Felice begon op 5 jarige leeftijd met balletlessen bij Maricelle en zij heeft altijd met veel plezier deze lessen gevolgd. Naast discipline en professionaliteit, waren het vooral de passie en liefde voor het dansvak die Felice door Maricelle werden bijgebracht. Zo ging zij elke keer weer met veel plezier naar de lessen toe. De professionele aanpak waarmee Maricelle haar balletschool bestuurde, maar ook haar lessen vormgaf, hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van heel wat talentjes. Maricelle bereidt de kinderen op audities voor de dansvakopleidingen voor, geeft hen instructies of een bemoedigend woordje. Maar ook nu onze dochter is toegelaten tot Codarts, Havo VWO voor Muziek en Dans te Rotterdam, blijkt Maricelle altijd bereikbaar te zijn voor vragen of advies. Daarbij onderhoudt zij zelf het contact met haar oud-leerlingen door te gaan kijken bij een les, hen uit te nodigen voor activiteiten of hen te inspireren om naar bijzondere balletvoorstellingen te gaan kijken.

Moeder van Felice

 


Wij hebben Maricelle in de zeven jaar dat onze zoon les heeft gehad leren kennen als een deskundige balletdocente. Ze werkt vanuit de Vaganovamethode aan het  stap voor stap opbouwen van de klassieke danstechniek. Dit vormt een prachtige basis voor kinderen die in het dansvak verder zouden willen. Maricelle geeft les met daarin een goede balans tussen persoonlijke betrokkenheid, humor en discipline. Ze werkt vanuit enthousiastme en ambitie en leert de kinderen te kijken naar hun kracht en talent. In de lessen gebeurt meer dan aanleren van klassieke  danstechniek; er is ook aandacht voor persoonlijke en culturele vorming.  Zoals mijn zoon ooit zei: “Jij bent mijn moeder maar juf Maricelle heeft mij opgevoed in de dans”.

Moeder van Wisse

 


Ik ben een paar jaar bezig met balletlessen bij Maricelle Peeters.

Ik heb enorme passie voor deze kunst. Helaas had ik in mijn kindertijd geen mogelijkheid om balletlessen te volgen. Ik bleef passief genieten van balletvoorstellingen en hoopte ooit zelf te dansen.

Ik leerde Maricelle kennen en mijn vertrouwen in haar gaf me moed om haar om privélessen te vragen. Ik moet eerlijk zeggen dat het niet gemakkelijk is om op mijn leeftijd te beginnen. Je bent niet meer zo soepel en lenig en toch geniet ik van elk les.

Ik zocht geen gezelligheid, maar kwaliteit. Ik hoefde niet na een paar lessen een pirouette te kunnen draaien, maar ik wilde de basis goed onder de knie krijgen en stap voor stap opbouwen.

In het lesgeven van Maricelle bewonder ik dat ze ondanks mijn beperkingen het beste van mij eruit kan halen en mij in mijn onvolmaakte bewegingen de schoonheid laat “proeven”. Haar juiste aanwijzingen, beeldende vergelijkingen, betrokkenheid en emotionaliteit doen wonderen. Ze denkt mee, ze zoekt de meest effectieve oefeningen en denkt altijd aan de kwaliteit van elke pas. Elke beweging krijgt leven.

Ik begon mijn lichaam te voelen en te genieten van elke beweging. Mijn houding en de tonus van de spieren zijn beter geworden.

Svetlana