Le reve dans studio

 

Balletrecepten

Balletrecepten – De ingrediënten van de klassieke ballettechniek is de titel van het allereerste balletboek van Maricelle Peeters dat op 1 juli 2018 uitgegeven zal gaan worden door Balletstudio Le Rêve.

 

Met een flinke scheut houding, 500 gram spierspanning, 4 eetlepels uitdraai, 2 theelepels gewichtsverplaatsing, een teentje placering en een snufje verlenging bevat dit boek alle ingrediënten van de klassieke ballettechniek.

 

Een doeboek waarin je vanaf de allereerste les wordt betrokken door zelf iedere beweging te voelen en te beleven. Geen kant-en-klare maaltijden, maar keukenkastjes vol met ingrediënten die je nodig hebt om de beste balletrecepten te kunnen bereiden en uit te voeren. Zodra je de ingrediënten uit deel 1 van dit boek beheerst en begrijpt, ga je in deel 2 ontdekken hoe je dit kunt toepassen in de beginselen van de klassieke ballettechniek. Zodra je dit ‘geheim’ hebt ontdekt, zul je in staat zijn om jouw ballettechniek keer op keer te verbeteren en heel veel plezier en voldoening beleven aan deze oneindige ontdekkingsreis!

 

“Dit boek heeft alle ingrediënten die je nodig hebt als je begint met ballet. Balletrecepten legt de klassieke ballettechniek op een duidelijke, leuke en beeldende manier uit. Het geeft enthousiaste kinderen de kans om zich te verdiepen in ballet en er zelf mee aan de slag te gaan. Met behulp van informatieve afbeeldingen en aardige metaforen kunnen kinderen alles leren: van het belang van een goede houding tot spectaculaire sprongen. Ze hoeven met dit boek niet meer te wachten tot ze weer naar balletles mogen, ze kunnen thuis zelf leren wat een ‘grand plié’ of een ‘rond de jambe en l’air’ is. Nog veel belangrijker: ze leren met dit boek ook hoe je die passen juist uitvoert.

Ik heb veel gewerkt met jonge dansers en ik denk dat dit boek kinderen kan helpen bij het leren van de klassieke ballettechnieken. En de metaforen die in dit boek worden gebruikt zullen de lezers nog jaren bij blijven”.

Ernst Meisner,

artistiek coördinator van de Junior Company van Het Nationale Ballet

 

Vanaf 1 juli 2018 is het boek Balletrecepten online te bestellen. De bestellink volgt te zijner tijd.

 

 

https://www.facebook.com/Balletrecepten/

https://www.instagram.com/balletrecepten_maricelle/

 

Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen, nieuwsberichten en toekomstige activiteiten omtrent Balletrecepten kunt u zich hierbij aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Tussendoortje #28

25 april 2018 / door

In ons achtentwintigste tussendoortje kunnen jullie proeven van de passie, ervaringen en ideeën van oud-danseres en balletdocente Rossitza Petrova Dikidjieva.     Kan je kort vertellen wie je bent en wat jouw dansachtergrond is? Ik ben Rossitza Petrova Dikidjieva, ik kom uit Plovdiv in Bulgarije. Op jonge leeftijd ben ik met vriendinnen aan turnen gaan doen, maar […]

[ lees verder ]

Tussendoortje #27

18 april 2018 / door

In ons zevenentwintigste tussendoortje kunnen jullie proeven van de passie, ervaringen en ideeën van balletpianist Jan Schouten.     Kun je in het kort vertellen wie je bent en hoe je met muziek in aanraking bent gekomen? Mijn naam is Jan Schouten. Balletbegeleider bij de dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium en het Nederlands Dans Theater te Den […]

[ lees verder ]

Tussendoortje #26

15 april 2018 / door

In ons zesentwintigste tussendoortje kunnen jullie proeven van de passie, ervaringen en ideeën van balletleerlinge Ivana Borsje.     Kan je kort vertellen wie je bent en wat jouw dansachtergrond is? Mijn naam is Ivana Borsje en ik ben nu 15 jaar. Sinds mijn 11e jaar wil ik graag een beroemde ballerina worden. Toen ik 13 jaar […]

[ lees verder ]

Tussendoortje #25

30 maart 2018 / door

In ons vijfentwintigste tussendoortje kunnen jullie proeven van de passie, ervaringen en ideeën van collega Asuka Watanabe.     Kan je kort vertellen wie je bent en wat jouw dansachtergrond is? Ik ben Asuka en ik kom uit Yokohama, Japan. Toen ik 16 jaar was vertrok ik naar New York om daar ballet te studeren en sinds […]

[ lees verder ]

Tussendoortje #24

6 maart 2018 / door

Achter de schermen bij Don Quichot   In ons vierentwintigste tussendoortje nemen we met de kinderen van de Nationale Balletacademie een kijkje in de keuken van Don Quichot. De schitterende foto’s zijn gemaakt door Antoinette Mooy.     Ineens was het zover; de eerste gezamenlijke repetitie met de dansers en de artistieke staf van Het Nationale […]

[ lees verder ]

Balletrecepten #8 Beweegredenen

28 februari 2018 / door

In mijn vorige blog schreef ik in de laatste alinea “Ik krijg zelf wel eens de opmerking dat ik bepaalde dingen te langzaam zou doen, maar niet de vraag waarom, terwijl ik daar uiteraard mijn beweegredenen voor heb. En volgens mij heb ik hierbij mijn onderwerp voor mijn volgende blog in mijn handen”.   Deel […]

[ lees verder ]

Tussendoortje #23

20 februari 2018 / door

In ons drieëntwintigste tussendoortje kunnen jullie proeven van de passie, ervaringen en ideeën van balletpianist Arjo de Koning.       Kan je kort vertellen wie je bent en hoe je met muziek in aanraking bent gekomen? Mijn naam is Arjo de Koning. Gepensioneerd pianist bij Codarts en S.K.V.R.   In het ouderlijk gezin werd veel naar klassieke […]

[ lees verder ]

Tussendoortje #22

2 februari 2018 / door

In ons tweeëntwintigste tussendoortje kunnen jullie proeven van de passie, ervaringen en ideeën van balletpianist Alex Akkerhuis.     Hoe ben je met muziek in aanraking gekomen? Mijn ouders waren al beroepsmusici (conservatorium) en dus werd muziek met de paplepel ingegoten.   Hoe ben je in de balletwereld terecht gekomen? Toeval, afgestudeerd Frans en Nederlands. Vervolgens was […]

[ lees verder ]

Tussendoortje #21

31 januari 2018 / door

In ons eenentwintigste tussendoortje kunnen jullie proeven van de passie, ervaringen en ideeën van Introdans danseres Jamy Schinkelshoek.     Kan je kort vertellen wie je bent en wat jouw dansachtergrond is? Mijn naam is Jamy Schinkelshoek, 29 jaar en ik dans nu 10 jaar bij Introdans als professioneel danseres. Mijn dansopleiding heb ik gevolgd aan het […]

[ lees verder ]

Tussendoortje #20

17 januari 2018 / door

In ons twintigste tussendoortje kunnen jullie proeven van de passie, ervaringen en ideeën van collega Mirella Simoncini.     Kan je kort vertellen wie je bent en wat jouw dansachtergrond is? Ik ben Mirella Simoncini, eigenaar van Balletschool Mabel Alter en verantwoordelijk voor Summerschool Den Haag sinds 2002. Naast de balletschool ben ik werkzaam als gastdocent bij […]

[ lees verder ]
Volgende pagina »