Le reve dans studio

 

Tussendoortje #1

12 augustus 2017 / door

In ons allereerste tussendoortje mogen we een kijkje nemen in het dagboek van Taïsia. Taïsia is een oud-leerlinge van Balletstudio Le Rêve en leerlinge op de Nationale Ballet Academie in Amsterdam. Taïsia nam voor de eerste keer deel aan de Summer School van The Royal Ballet School in Londen. Ik wens jullie veel leesplezier!

 

 

Maandag 24 juli 2017

White Lodge ligt midden in Richmond park. Toen we er waren dacht ik: Wow! Dit is mooi! Het gebouw is in klassieke stijl. We moesten even wachten en om klokslag 13:00 uur gingen de deuren open net als in een sprookje. We werden binnengelaten in een hal waar we een voor een vragen moesten beantwoorden. Gelukkig dat je vader en moeder mochten helpen met het beantwoorden, want ik verstond er geen woord van! Daarna mochten we naar de slaapkamers. Dat zijn allemaal huizen die aan elkaar verbonden zijn, je hebt ook codes waarmee je de gangen in kunt. Dit zijn allemaal verschillende codes, maar je hebt wel een kaartje waarop je naam staat en je codes. In de slaapkamers staan 2 bedden, 2 kastjes, 2 bureaus en heel veel opbergruimtes. Je slaapt dus met zijn tweeën op een kamer. Ik deel mijn kamer met een meisje uit Noorwegen.

 

Je vader en moeder mogen tot 15:30 uur blijven en in de tussentijd kan je gezellig een wandeling maken en alles verkennen en uitpakken, zoals ik dat heb gedaan. Toen hebben we afscheid genomen en waren ze weg. Eerst mochten we doen wat we wilden en heb ik vriendinnen gemaakt. Daarna kregen we een rondleiding en hierna gingen we eten. We moesten in een lange rij staan voor het buffet waarachter een keuken was. Als je alles had wat je wilde hebben van het buffet dan kon je aan een van de lange tafels plaatsnemen. Daarna gingen we slapen. Nu zijn onze mobiels afgepakt en zit ik te schrijven.

 

Dinsdag 25 juli 2017

Onze huisouder had ons wakker gemaakt en gevraagd of we klaar waren voor het ontbijt. En een tip: als je wakker bent, echt heel snel alles doen, want anders moet je heel lang wachten voor je aan de beurt bent met het opscheppen van het eten. En als je klaar was met eten kon je naar je klaslokaal. En wat ik wel ‘cool’ vond was dat we soms door ondergrondse bakstenen gangen liepen.

 

Vandaag hadden we 4 soorten dans; ballet, repertoire, creatieve dans en caractère dans. De juf van de caractère dans zei tegen ons: “Fly like a bird!”. We hadden een uur pauze voordat we gingen avondeten, maar ik en mijn vriendin waren vergeten dat we moesten gaan eten en waren daarom laat. Na het eten gingen we douchen en uitrusten en de andere kinderen gingen naar een of andere quiz, maar ik en mijn vriendin zijn niet gegaan want wij wilden vroeg naar bed.

 

 

Woensdag 26 juli 2017

Deze dag was zoals alle andere: ontbijten, ballet, appalachian dance, lunch, warming-up en spitzen! De spitzenles was het leukste, want we mochten er op dansen! Wat wel sneu was dat de kinderen die geen spitzen mee hadden of er geen hadden gewoon met hun balletschoentjes op de achtergrond meededen. De juffrouw die spitzenles gaf zei dat ze verwachtte dat we stil waren als ze binnen kwam. Na spitzenles gingen we avondeten.

Ik ging een spelletje op mijn telefoon doen dat wifi nodig had, maar de wifi deed het niet. Ik wiste het wachtwoord zodat ik opnieuw moest inloggen, maar toen deed hij het niet. Niemand kon mij helpen en nu ik kan mijn vader en moeder niet meer bereiken en daarom ben ik een beetje droevig.

 

Donderdag 27 juli 2017

Wij hadden vandaag zoals altijd eerst ontbijt. Daarna hadden wij ballet en repertoire. Bij repertoire moesten we onze knuffels meebrengen, omdat we een stuk van ‘De Notenkraker’ gingen instuderen. En dat stuk was van toen de broer van Clara haar notenkraker op de grond gooide en wij waren de kleine balmeisjes met hun knuffels. En onze juf vond dat we moesten weten hoe het is om met een knuffel te dansen, dus daarom leerden wij dit stukje. Daarna gingen wij lunchen en hierna hadden we caractère dans. En dat was zoals gewoonlijk super ‘cool’ en leuk! En we hadden creatieve dans. Vandaag viel het wel mee, want dinsdag was dat echt heel stom, omdat ik met mijn pakje over de grond moest glijden en daar werd mijn pakje heel vies van! Maar oké, niks meer aan te doen. Na de creatieve dansles gingen wij avondeten. En daarna… disco!

 

Elke avond bedenkt de RBS iets leuks voor die avond, zodat de kinderen zich niet hoeven te vervelen. Dinsdag was dat een quiz. Woensdag was dat een film. En vandaag dus een disco. Naar de quiz en de film ben ik niet gegaan, maar wel naar de disco. Het was wel leuk, maar de muziek was een beetje hard. De rest was prima!

 

 

Vrijdag 28 juli 2017

Vandaag hadden wij eerst klassiek ballet en daarna appalachian dance. We hadden de hele les dezelfde pas geoefend, omdat bijna niemand hem onder de knie kreeg. Toen hadden we lunch, echt eindelijk! En daarna een movement workshop. En we deden daar echt hele rare oefeningen! En onze meester zei ook rare dingen zoals: “Denk niet met je hersenen maar met je buik”. Daarna hadden we spitzenles. Alleen ik kwam erachter dat mijn wond op mijn voet open was gegaan en daarom ging het bloeden en zat mijn panty onder het bloed. Dus moest ik even wachten totdat het ging stoppen met bloeden. En toen de les begon had ik er geen last meer van en kon ik gewoon gaan dansen.

 

Vandaag hadden wij een barbecue die om 17:00 uur begon. Alleen hebben mijn vriendin en ik niet op de tijd gelet en waren wij er daarom pas om 17.15 uur. Na de barbecue was ik moe en ging ik maar slapen.

 

Zaterdag 29 juli 2017

Vandaag was iedereen erg opgewonden, want ze zouden hun ouders weer zien, omdat die dag de open dag was. Na het ontbijt gingen we naar de Pavlova studio waar we les hadden. Het was wel een andere studio dan waar we normaal les hadden. Veel mooier en met foto’s van Anna Pavlova. Toen de ouders zaten begonnen we met klassiek ballet, daarna hadden we een pauze waarin we met onze ouders samen konden zijn. De volgende les was repertoire en hierna hadden we weer een pauze. Na deze hele lange pauze hadden we de movement workshop en in deze les moesten we een super held na doen. Alleen, toen mijn groepje aan de beurt was, draaide de meester het muziekje ‘My little pony’. Dat was erg grappig!

Na deze lessen konden wij naar huis! Mijn week op de RBS is afgelopen.

 

Groetjes, Taïsia