Le reve dans studio

Achtergrond

Balletstudio Le Rêve staat onder leiding van Maricelle Peeters. Hieronder zal zij zichzelf aan u voorstellen:

 

Op 6-jarige leeftijd ben ik begonnen met het volgen van balletlessen op de plaatselijke balletschool en na mijn eerste balletles volgde ik al gauw drie lessen per week. Een documentaire op TV over de dansvakopleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag heeft mijn liefde voor klassiek ballet aangewakkerd. Op dat moment dacht ik; “naar zo’n school wil ik !” Een week later deed ik mijn eerste balletauditie en zo begon op 10-jarige leeftijd mijn professionele balletopleiding aan de toenmalige Nel Roos Academie voor Ballet in Amsterdam.

 

Nel Roos Academie

 

Mijn vier jaar durende HBO- dansdocentenopleiding vervolgde ik aan de Rotterdamse Dansacademie. Tijdens mijn studie danste ik ook vier jaar lang in het Bulgaarse Dansensemble Praznik en drie jaar lang in het Roemeense Dansensemble Doina. Na mijn afstuderen aldaar als docente klassiek ballet en folkloristische dans, zette ik met twee studiebeurzen mijn opleiding voort voor een periode van negen maanden aan de Staats Choreografen School in Sofia, Bulgarije en danste voor een periode van zes maanden in een dansensemble in Skopje, Macedonië. Terug in Nederland wilde ik mijn passie en ervaring over gaan dragen en begon in 1995 met lesgeven bij diverse balletscholen en verenigingen.

 

Rotterdamse Dansacademie

 

In het seizoen 1997 – 1998 was ik als gastdocente verbonden aan de Rotterdamse Dansacademie en kon hier volop mijn opgedane ervaring en kennis in Bulgarije aan toekomstige dansdocenten overdragen. Tussen 2007 en 2009 begeleidde ik ook toekomstige dansdocenten tijdens hun buitenschoolse stage klassiek ballet. Naast het lesgeven verrichtte ik lesobservaties bij diverse balletopleidingen in binnen- en buitenland en door middel van zelfstudie en bijscholingen heb ik mij verder kunnen verdiepen in de klassieke ballettechniek en ook aanverwante vakken van het klassieke ballet, zoals caractère dans en floorbarre.

 

Vaganova Ballet Academy

 

Ter verdieping van mijn passie voor de Russische methode en stijl volgde ik in juni 2003, juni 2008, juni 2011 en oktober 2016 cursussen bij de Vaganova Ballet Academy in Sint Petersburg, Rusland. En een cursus in de Vaganova Methodiek onder leiding van Kalina Bogoeva bij HJS in Amsterdam. Deze prachtige harmonieuze en zorgvuldig opgebouwde methodiek vormt de basis in mijn lessen. Mijn laatste studiereis naar Rusland vond plaats in februari 2017. In Moskou bezocht ik de Moiseyev school en gezelschap en het Bolshoi Ballet.

 

In Moskou

 

Van januari 2005 tot en met juni 2013 was ik eigenaresse van Ballet- en Dansstudio Gouda. Naast het reguliere lesprogramma voor 3-jarigen tot en met volwassenen werkte ik in de laatste vier jaar met twee selectieklassen ( met kinderen tussen de 7 en 10 / 11 jaar oud ) volgens het lesprogramma van de “pre-vooropleiding” klassiek ballet. Vanuit beide groepen zijn er vijf leerlingen doorgestroomd naar de Nationale Balletacademie in Amsterdam en twee naar Codarts in Rotterdam. Daarmee werd een nieuwe droom geboren: Balletstudio Le Rêve. Het ontwikkelen en begeleiden van jonge danstalenten voor een erkende dansvakopleiding. Inmiddels zijn 5 leerlingen uit de eerste lichting aangenomen op één van de dansvakopleidingen, 4 leerlingen uit de tweede lichting, 5 leerlingen uit de derde lichting, 4 leerlingen uit de vierde lichting en 3 leerlingen uit de vijfde lichting.

 

Moiseyev School

 

Sinds februari 2014 ben ik eveneens als freelance docente werelddans / caractère dans werkzaam op de Nationale Ballet Academie in Amsterdam. Tot op heden heb ik lesgegeven aan Pré-NBA 1 & 2 ( 8-10 jarigen ) en NBA 1 t/m 4 ( 10 t/m 14 jarigen ). Sinds december 2016 coach ik ook leerlingen individueel voor klassiek ballet.

 

Nationale Ballet Academie

 

Tevens ben ik werkzaam als gastdocente in binnen- en buitenland.

 

Naast mijn vak het lesgeven, heb ik in de loop der jaren vele choreografieën gemaakt voor leerlingenvoorstellingen en andere presentaties en diverse avondvullende voorstellingen geproduceerd, waaronder La Fille mal gardée, De Kleine Prins, De notenkraker, De Stenen Bloem, Class Concert en The Spirit of Dance.

 

DSC00222

Mijn leerlingen tijdens Endanza 2014 in Valencia

 

 

https://www.linkedin.com/in/maricelle-peeters-68419888/