Le reve dans studio

Dansvakopleidingen

De Nationale Balletacademie

De Nationale Balletacademie in Amsterdam is als enige balletopleiding in Nederland gelieerd aan Het Nationale Ballet, eveneens in Amsterdam.

Als landelijke topopleiding voor klassieke dans biedt de Nationale Balletacademie jonge getalenteerde dansers een opleiding op het allerhoogste niveau, en brengt hen de professionele standaard bij die vereist is om te kunnen dansen bij Het Nationale Ballet of andere balletgezelschappen aan de internationale top. De opleiding biedt een veilige, zorgzame en stimulerende omgeving waarin je tot volle ontwikkeling kunt komen als danser, kunstenaar en persoon. ( bronvermelding tekst: website NBA )

 

Meer informatie over de dansvakopleiding kunt u vinden op:

https://www.atd.ahk.nl/opleidingen-dans/nationale-balletacademie/

 

Meer informatie over Het Nationale Ballet:

http://www.operaballet.nl

 

Meer informatie over de fanclub Jump van Het Nationale Ballet:

http://jump.operaballet.nl

 

 

Foto's 2013 076

 

Het Koninklijk Conservatorium

Als bewegen op muziek je in het bloed zit en je wordt aangetrokken door de prachtige wereld van de academische theaterdans, dan kun je hiervoor worden opgeleid door de Dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Om uiteindelijk een plaats te verwerven in één van de grote (inter)nationale dansgezelschappen is het noodzakelijk vanaf tienjarige leeftijd een intensieve vakstudie te volgen, waarbij je iedere dag vele uren danst. In dit opzicht is een vergelijking met de topsport gerechtvaardigd. De bijzondere sfeer van de dansvakopleiding en de wereld van het professionele theater zorgen er al meer dan vijftig jaar voor dat leerlingen hun droom kunnen waarmaken.

De Dansvakopleiding werkt nauw samen met het Nederlands Dans Theater. Zo kun je bijvoorbeeld lessen krijgen van gastdocenten van dit gezelschap, maar het kan ook zo zijn dat je wordt gevraagd om mee te doen aan voorstellingen! Tevens bestaan er uitwisselingsprogramma’s voor docenten en studenten met opleidingen in het buitenland. ( bronvermelding tekst: website KC )

 

Meer informatie over de dansvakopleiding kunt u vinden op:

http://www.koncon.nl/nl/Dansvakopleiding

 

 

Foto's 2010 031

 

Codarts

Moderne dans, ballet, jazzdans – voor veel jongens en meisjes is dans hun lust en hun leven. Via hun passie kunnen ze op een leuke en verantwoorde wijze ontsnappen aan het jachtige leven van alledag. Tegelijk leren ze samenwerken met leeftijdgenoten, met wie ze minimaal één liefde delen. Dans, dus.


Kinderen die ervan dromen om later beroepsmatig iets met dans te gaan doen, moeten daar op jonge leeftijd mee beginnen. En dat kan bij Codarts in Rotterdam. Want Codarts biedt naast bachelor- en masteropleidingen ook dansopleidingen aan voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar. Via deze vooropleidingen kunnen jonge mensen de eerste stappen zetten in de richting van een mogelijke professionele danscarrière.

Codarts heeft vier verschillende dansvooropleidingen, namelijk  de Juniorenklas,  de A-klas,  de Schakelklas en  de Havo/vwo voor Muziek en Dans.

( bronvermelding tekst: website Codarts )

 

Meer informatie over de dansvakopleiding kunt u vinden op:

http://www.codarts.nl/vooropleiding-dans

http://www.codarts.nl/havo-vwo

 

 

Foto's 2010 030

 

Koninklijke Balletschool Antwerpen

De missie van de Koninklijke Balletschool Antwerpen is de opleiding en scholing van kwalitatief hoogstaande dansers en artiesten, perfect aangepast en uitgerust voor een professionele carrière in de wereld van klassiek ballet en hedendaagse dans. We streven ernaar onze leerlingen het meest veelzijdige programma aan te bieden om een nieuwe wereldstandaard te bepalen voor excellentie in dans, gecombineerd met een algemene opleiding. We worden hierin  ondersteund door onze belanghebbenden in Antwerpen en Vlaanderen. Zij delen onze zorg en verantwoordelijkheid om de toekomst van onze studenten te bevorderen en te faciliteren zodat ze voldoen aan de eisen van dansgezelschappen en choreografen.

 

In de Koninklijke Balletschool Antwerpen (KBA) is de balletopleiding geïntegreerd in het kunstsecundair onderwijs. Naast de stimulatie van hun vaardigheden en creativiteit krijgen de leerlingen een stevige basis algemene vorming.               De Koninklijke Balletschool Antwerpen streeft ernaar zijn leerlingen een zo breed mogelijke waaier aan danstechnieken aan te bieden, met een bijzondere nadruk op klassiek ballet.
Naast de gereputeerde klassieke opleiding biedt de KBA ook Spaanse dans, karakterdans en moderne dans aan.

( bronvermelding tekst: website KBA )

 

Meer informatie op:

https://www.stedelijkonderwijs.be/koninklijkeballetschoolantwerpen

 

 

Foto's 2010 034